Tuesday, October 25, 2011

It should not end like this...

I think no matter what happens...be it the leader tu jahat ke or something else...jasa yang pernah diberi hanya akan jadi seperti lumpur yang tidak membawa erti bila perasaan benci menguasai diri tetapi sebagai umat Islam...tidak harus ia semua berakhir begini....yang pasti...tersenyum lebar...adalah yang menanti ini semua terjadi...

Walau apa pun yang pernah beliau lakukan..Semoga ALLAH memberi pengampunan kepada Muammar Gaddafi.

Al-Fatihah

Video footage shows 'Gaddafi's killer' - Africa - Al Jazeera English

It has been...

It has been a few days since aku last update blog nih....I've activated my FB but activating it just because wanted to upload my best friend/sister/sahabat departure to Mecca bagi mengerjakan ibadah Haji and this ignores me to update my blog....kasihan manggisboy@blogspot....

But i assure that i will try to update this one...tak kisah lah..walau hanya letak titik sahaja...as long as it keeps this blog alive :)

Ok until later...take care people :)

Friday, October 21, 2011

Langit Biru - Asmidar (Live @ Starmount Studio KL Full HD)

Lagu AZ yang terbaharu menjadi kegilaan ku tapi akhirnya tewas kepada lagu yang sangat cute ini...lirik yang mudah tapi sangat memberi makna...

Tuesday, October 11, 2011

Hambamu datang menyambut panggilan-Mu


Selamat mengerjakan ibadah haji buat seorang rakan, sahabat, kakak dan seorang insan yang sangat memahami dan senantiasa memberi nasihat dan kata kata perangsang.

Hanya Doa bagi mengiringi Puan Norliza Ishak atau lebih dikenali dan lebih mesra dengan Kak Liza yang dikala ini didalam perjalanan ke Tanah Suci Mekah bersama suami dan anak lelakinya agar dapat menjalani ibadah haji 1432H ini dengan tenang dan agar ibadah ini dipermudahkan urusan olehNYA.

Labbaik Allah humma labbaik…

Aku penuhi panggilan-Mu ya Allah ….

Labbaik la sharika laka labbaik…

Aku penuhi panggilan-Mu ya Allah dan tiada sekutu apapun bagi-Mu….

Innal hamda…Wan-ni’mata…

Sesungguhnya segala puji-pujian.. dan nikmat..

Laka walmulk…Laa sharika lak….

dan kerajaan… hanya kepunyaan-Mu yang tiada sekutu bagi-Mu



And he did it again!!


He might earned third placing @ Suzuka, Japan but this young German , Sebastian Vettel have earned him "THE" man of the speed track, FORMULA 1.


Sunday, October 9, 2011

Happy Birthday Mohd Imran



It's actually macam belated birthday untuk Imran or have i forgotten berapa kali dah sambut birthday Imran? Tapi kali ni Mohd Imran bukan keseorangan kerana sepupu Imran, Danish pun menyambut harijadinya.

Imran menyambut harijadi yang pertama manakala Danish pula harijadi yang kedua.

Meriah sambutan harijadi budak berdua ni and i can't remember having mine as exciting as theirs :)

To Mohd Imran, Selamat Harijadi..cepat berjalan dah setahun dah and selamat pandai bercakap , kami semua tak sabar nak lihat Imran pandai berjalan dan bercakap :) Pak Ngah tak larat nak dokong Imran sebab "kurrrsemangat" beratnya :)

Sayang dari Pak Ngah buat Mohd Imran Akbar Rizal

Friday, October 7, 2011

Having met...

Having met my kawan lama brings back memory like 15 tahun dahulu when i was last jumpa dia.

We were room mates of 8 people sometimes boleh jadi berbelas kalau dah nak periksa :). Perindu 1 Bilik 3022 to be precise.

Jadinya hari ni aku dapat sms kata dia ada dekat immigration centre sebab nak buat passport and wants to meet untuk minum2..well its still early dalam jam 11 pagi but i told him kalau nak jumpa dalam pukul 12.15 , aku bolehlah keluar awal sikit.

We meet, had lunch kat kedai mamak, borak2 pasal dulu and catch up with our lives before we proceed for Jumaat Prayers.

So this entry is for my room mates , Mohd Thalhatta Othman , semoga persahabatan ini akan terus berpanjangan insyaALLAH.




Islamic In My Heart Channel

This link, Islamic In My Heart Channel , I found in You Tube is very educational and you can save it or convert it to MP3 or Video that u can save to your handphone or tablets lah ..apa lah....and you can easily listen to it anywhere anytime :)

Tapi aku ni...terkial kial dok nak convert guna You Tube Downloader :)

Thursday, October 6, 2011

Re-Entry => Gudbye Gelo



Klaus this one for you.

I'm sure Gelo is Happy and enjoying herself "there"




Let's see what is inside :)

Ni dah consider malas lah ni....let's just see apa ada dalam drawer aku kat office ya...keadaan drawer memang macam tu...bukan dikemas semata-mata nak buat "N-3" ni :)

Bukan apa...sometimes aku wonder macam mana lah keadaan drawer orang lain kan...walaupun kengkadang...macam terperanjat tengok drawer diorang :)

So selamat "menganalisa" apa yang ada dalam drawer aku ni ya :)







Wednesday, October 5, 2011

"Penus Envy"

Kaaaaan...tajuk kali ini sangat...ermmm....i would say..." P WHAT????" ha ha ha..

I always love conversation or "gossipping" lepas lunch...I am a D.I.E. hard fan of "T.AP.A.U" so normally just tapau makanan for lunch dekat "lorong" office aku bawa balik office and enjoy the makanan tu.

And this is really interesting.."POIH" bukan nama sebenar..ha ha ha..had the opportunities to belajar kat States and dia pun berceritalah about her pengalaman belajar kat sana...how pronunciation yang kita "Malaysian" selalu cakap kalau kat sana mahu "KOMA" kalau those whites dengar...for example...any typical Malaysian will cakap "Connect" as "KONEK" gitulah bunyinya kan...as opposed to those mat salleh cakap "CONNECT" ...ha ha...some sentences kan...

Dan out of a sudden tiba-tiba "POIH" bukan nama sebenar cakap according to her pakar psikologi ...dia cakap kenapa wanita di Malaysia ni takut untuk "BERMADU" atau laki mereka kawin lain dan terpaksa berkongsi suami dengan orang lain adalah...jeng ... jeng ..jeng..."P.E.N.U.S. E.N.V.Y"!!! Ambik kaaaaaaaau...senyap kitorang kejap..then semua orang ketawa...ha ha ha..

Hmmm...tapi kan bila dipikir balik...ada juga benarnyakan....imagine kalau orang guna berus gigi kita....mestilah kalau kita tahu kita akan cakap "EUUWWWW....berus gigi aku....napa dia pakai?" haaa...macam tu lah...korang pikirlah ya apa sahaja "example" yang korang boleh fikirkan...

Tapi buat aku....sure malam ni aku akan tidur sambil gelak bila mengenangkan this topik..

Selamat Malam semua :)

What's hiding..dalam seluar :)

Jangan salah sangka dan jangan buat "interpretation" kamu sendiri sebelum membaca penjelasan aku :) .

"N3" kali ini adalah berkenaan dengan S.E.L.U.A.R. D.A.L.A.M!!

Kalian tahu tak Seluar Dalam juga secara tidak langsung memainkan peranan penting dalam menentukan emosi kita, tingkah laku dan perlakuan kita untuk hari tersebut?

Mungkin bagi aku...kerana setiap Seluar Dalam yang aku gunakan memberi semacam "semangat", inspirasi atau setidaknya memberi aku energy untuk memberikan 100% perhatian dalam urusan seharian.

Kelakar bukan...tapi cuba kalian fikirkan semula :)

Bagi aku...koleksi Seluar Dalam "Berkarakter" yang aku sudah ada memberi semua yang aku telah perkatakan di atas.

Seperti hari ini...aku terasa mahu T.E.R.B.A.N.G dan menyelamatkan manusia yang berada didalam kesusahan...kerana apa? Kerana Seluar Dalam yang aku pakai hari ini adalah Seluar Dalam " S.U.P.E.R.M.A.N" ...he he he... "cool" kan?

Baik lah....sambung kerja....and gambar Seluar Dalam "Berkarakter" akan dinaik muat malam ini...insyaALLAH.

P.E.A.C.E.!!!

Tuesday, October 4, 2011

Nikon D90 HD: 85mm - Shallow Depth of Field

I always wanted to make movies..well short movies for beginning..and i hope with D90 that i have now i can do that :)

Jadinya...pengarah filem kat Malaysia...watch out ya..here's coming a very talented "video maker" .... belum apa2 dah perasan :)

Enjoy this "19 second" shots from D90...but this one not from me lah :)

Free Your Mind :)

Catchy bagi aku title untuk hari ini :) Bukan apa...aku rasa itu adalah album untuk lagu yang buat masa ini menjadi "favorite" aku :) 2008 tahun lagu ini dilancarkan tapi sekiranya muzik itu ada jiwa akan terasa "relevan" sepanjang masa...jadi dengarkan lagu ini "H.E.A.V.E.N" dari Maliq & d'Essentials.

Ini adalah laman sesawang rasmi kumpulan pop jazz buat kalian layari http://www.maliqmusic.com/

Oh...lagi satu kumpulan yang sangat menarik perhatian aku adalah Abdul & The Coffee Theory..genre musik yang hampir sama...

Maaf kepada pemain musik Malaysia...bukan tidak sanjungi kalian...tapi mereka di Indonesia lebih nyata "passion" mereka terhadap musik yang mereka perjuangkan :)

Jadi enjoy this one.

Monday, October 3, 2011

Segala yang terjadi ada hikmahnya

Segala yang terjadi ada hikmahnya....dan apa yang terjadi malam semalam, 2/10/2011, 8.15mlm ada sebabnya...hanya DIA yang maha mengetahui tetapi untuk aku mencari kenapa semua ini terjadi...

video

Sunday, October 2, 2011

Labbaik Allah Humma Labbaik

Selamat Mengerjakan Ibadah Haji


KT07, 1 October 2011, Sabtu
***************************

Bersama Addy aku ke Kelana Jaya untuk menghantar atau meraikan kepergian Ayah kepada sahabat yang telah lama aku kenali, Syed Azmeer Waffa yang berangkat menyahut panggilanNYA untuk mengerjakan Ibadah Haji bagi tahun ini.

Tiada apa yang dapat aku katakan hanya air mata yang mengalir kerana aku dapat merasakan semua ini dan kerinduan yang datang semula tatkala mengingati bahawa aku juga berada di dalam situasi begini tahun lepas.

Kepada Pakcik Syed Ayoub, hanya Doa mengiringi pakcik ke Tanah Suci ...dan semoga ALLAH akan memelihara kesihatan pakcik di sana dan semoga dipermudahkan perjalanan pakcik.

Aku pulang...dan ingatan setahun dahulu kembali menerjah fikiran...

Aku rindu untuk kembali ke sana..

Geisha - Cinta Dan Benci

Cinta dan Benci...hanya permainan jiwa...terpulang...hanya hati yang dapat meneka dan perasaan yang akan terus berbunga :)



LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin