Wednesday, August 1, 2012

Ada Mu




AdaMU

Merenung ke luar jendela
Melihat kebesaranNya
Mensyukuri segala nikmat
Yang dikurniaNya di dunia

Kau berikan ku kekuatan
Untuk berpegang pada jalan
Walau penuh dengan cabaran
Ku tahu ku adaMu Tuhan

Kerna Kau yang satu
Yang setia bersamaku
Di kala ku jatuh ku bangkit kerna Mu
Ku tahu ku adaMu di sisi ku selalu

Bantulah hambaMu mencari keredhaanMu
Ku tahu ku adaMu
Ku adaMu selalu

Sunday, February 5, 2012

Pergi...



Dan perasaan sayang itu semakin menjauh....seakan pergi dari hati...

Saturday, February 4, 2012

Yuna - Terukir Di Bintang (Unofficial MTV With Lyrics)



Don't you just love intro untuk lagu ini. Tapi apabila lagu ini dimain berulang kali ada kedengaran seperti lagu Robbie Williams dan Nicole Kidman kan?

Base the point is that pernah tak kalian rasa yang kalian hanya diperlukan apabila diperlukan? Itu yang aku rasa...well lama dah rasa sebegitu dan makin hari diri ini terus berfikir dan mulai membuat kesimpulan yang iya nya adalah benar :) How silly.

Aku cuba untuk terus menidakkan perasaan itu setiap kali ia datang menerjah...tapi gagal...selalu gagal dan yang pasti aku akan terus gagal dan terus gagal. Apa yang aku lakukan adalah lebih untuk kebahagian org lain dan bukan untuk diri aku sendiri.

Sillykan. Aku perlu berbuat sesuatu. Perlu keluar dari kekusutan ini.

Sunday, January 15, 2012

Amir Jahari - Tanpamu

As always, i love posting wonderful songs . lagu yang sedap2 didengar, well l ove music :) this is the best avenue to have my interest into kan.

Jadi selamat mendengar lagu ini, sangat catchy, sangat cute dari Amir Jahari salah seorang peserta AF musim terakhir. Who says busker takde talent? You Go Amir!!!


New year..New layout ;)

I should have taken a photograph of my last layout of this blog.

Was thinking to change after a few years with the same layoutkan , not really good in creating own layout so whatever yang available in the net is good also.

So here is manggisboy for 2012, hope this will last for few years , InsyaAllah.

Tchus, from the "New" manggisboy :)

Bersyukur

That comes out immediately after reading some successful people ambitions, their achievement and what not. Jealousy comes out right in the middle of the reading but instantly i have to divert those feelings so that it does not turn into hatred and all.

Aku rasa adalah amat penting untuk kita rasa sangat BERSYUKUR dengan apa yang kita ada, apa yang telah kita lalui, dan juga pencapaian apa yang kita telah dapat.

BERSYUKUR kerana dengan itu ia akan dapat merendahkan jiwa kita untuk tidak terus merasa benci, iri hati dan sebagainya tetapi sebaliknya memberi perangsang untuk terus berjaya walaupun bukan seperti mana orang lain mencapai kejayaan kerana aku rasa kejayaan seseorang adalah penting bila mana dia merasa puas dan ikhlas dengan apa yang telah dilakukannya. Dan bagaimana tahap kepuasan dan keikhlasan itu dapat diukur? Hanya mereka dan Allah sahaja yang dapat menjelaskannya .

Selamat malam semua. Jadikan setiap hari itu sebagai hari-hari yang akan terus memberi kejayaan kepada kalian.

Terukir Di Bintang

Sometimes i like her songs sometimes its not the same ...but this one really had me...beautiful song and music video :)

Let's enjoy this one...and hope this blog akan selalu diupdate :)

Saturday, November 5, 2011

Arafah



Esok, 10 Zulhijjah 1432 adalah hari wukuf di Padang Arafah.

Wukuf Di Arafah adalah salah satu Rukun Haji yang wajib disempurnakan kegagalan melaksanakannya tidak sah lah Haji seseorang itu.

Antara Rukun Haji yang lain adalah :-

1. Ihram

2. Wukuf di Arafah

3. Tawaf ifadah

4. Sa'i

5. Bercukur

6. Tertib sesuai dengan tuntutan manasik haji

Dan setahun lalu ketika aku dan keluarga bersama jutaan umat Islam yang ramai-ramai berkumpul di Padang Arafah, memohon keampunan atas segala keterlanjuran dan dosa dosa yang telah dilakukan. Saat itu akan terus terpahat di dalam ingatan.

Masih terasa cuaca dan angin Arafah menyapa kulit dan terus menyeliputi anggota seluruh badan acapkali di hidu udara Arafah.

Aku berdoa agar diberi peluang untuk ke sana lagi.

Tuesday, October 25, 2011

It should not end like this...

I think no matter what happens...be it the leader tu jahat ke or something else...jasa yang pernah diberi hanya akan jadi seperti lumpur yang tidak membawa erti bila perasaan benci menguasai diri tetapi sebagai umat Islam...tidak harus ia semua berakhir begini....yang pasti...tersenyum lebar...adalah yang menanti ini semua terjadi...

Walau apa pun yang pernah beliau lakukan..Semoga ALLAH memberi pengampunan kepada Muammar Gaddafi.

Al-Fatihah

Video footage shows 'Gaddafi's killer' - Africa - Al Jazeera English

It has been...

It has been a few days since aku last update blog nih....I've activated my FB but activating it just because wanted to upload my best friend/sister/sahabat departure to Mecca bagi mengerjakan ibadah Haji and this ignores me to update my blog....kasihan manggisboy@blogspot....

But i assure that i will try to update this one...tak kisah lah..walau hanya letak titik sahaja...as long as it keeps this blog alive :)

Ok until later...take care people :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin